OKULUMUZUN TARİHÇESİ

10.10.2013 3136

                    

OKULUMUZUN TARİHÇESİ  

 

      Sonnur Yalnızoğlu İlköğreitm Okulu 2003 Eğitim-Öğretim yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Okulumuz 1998 Deprem Yönetmeliğine göre Kıraç bölgesinde faaliyet gösteren fabrika sahipleri ile yine aynı bölgede yaşayan arsa sahiplerinin bağışları ve  Kıraç Belediyesinin katkılarıyla yapılmıştır.

Okulumuza, o dönem Belediye Başkanı olan Sonnur Yalnızoğlu'nun adı verilmiştir. Okulun kurucu Müdürlük görevini Sait ÖZYURT yapmış ve 2010 yılına kadarda müdürlük görevini asaleten yürütmüştür. 2010 müdürlük atamasında Oğuz İLBAŞ kurumumuza Müdür olarak atanmış, kısa bir çalışma süresinden sonra ayrılmış ve yerine Müdür Başyardımcısı Resul AYDOĞAN bir yıla yakın bir süreyle vekaleten bakmıştır. 2011 müdürlük ataması ile Özgür ÇAKIR kuruma müdür olarak atanmış ve bu görevi 2019 Haziran ayına kadar sürdürmüştür. 2019 Ekim ayında da Muhittin ŞÖLENCİ kurumumuza müdür olarak atanmış olup, 2021 Şubat ayına kadar bu görevi sürdürmüştür. Daha sonra Hüseyin KÖSEER gelmiştir. 03.09.2021 tarihinden günümüze kadar Erdoğan AKIN müdürlüğe vekalet etmektedir.

Okulumuzda 33 şubede toplam 3086 öğrenci ve 2 okul öncesi şubesinde 53 öğrencimiz öğrenim görmektedir. Okulumuz 2014-2015 eğitim öğretim yılı başında tamamen ilkokula dönüştürülmüş, ortaokul öğrencileri; çoğunluğu Toki Kıraç Ortaokulu olmak üzere çevremizdeki Kıraç Ortaokulu, Nüzhet Usta Bilgincan Ortaokulu ve Limak Türker Ortaokuluna nakil gitmişlerdir.

İlkokul 3. ve 4. sınıflarda dersler sabah saat 08:00´da başlamakta, 12:50 de bitmekte, 1. ve 2. sınıflarda dersler 13:30'da başlamakta 18:20'de bitmektedir. Anasınıfımızda 1 derslikte sabahçı ve öğlenci olmak üzere 2 şubede eğitim-öğretim faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. 1 özel eğitim sınıfımızda da 2 şubede öğretim yapılmaktadır.

3´ü İngilizce Branşında 1´i Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Branşında 3 Türkçe branşında 1 Beden eğitimi branşında 8 Branş öğretmenimiz vardır.

 

OKUL BİNAMIZIN  ÖZELLİKLERİ

            Okul binasının projesi 2002 mayıs ayında çizilmiş bina 2003 yılında inşaatı bitmiş ve 2003 – 2004 eğitim öğretim yılında hizmete başlamıştır. Bina 4 katlı betonarme olarak yapılmıştır. Isınma şekli doğalgazdır.  (Bodrum+Zemin+2 kat).

            Okul çatısı 2012 yaz döneminde İl Özel İdaresi tarafından bakıma alınmış ve yağmur suyu olukları, aşağıya inişleri, çatı yalıtımı yapılmış kırık kiremitler değiştirilmiştir. Bunların yanında tuvaletlerde bulunan demir saçtan yapılmış tuvalet kapıları kompakt malzemeler ile değiştirilmiştir. Ayrıca İl özel İdaresi tarafından bodrum katta bulunan demir saçtan yapılma su deposu sökülmüş ve yerine paslanmaz çelik ve galvanizden yeni su deposu yaptırılmıştır, bu su deposunun temiz su hidroforu ve yangın hidroforları da yenilenmiştir. 2013 yaz sonunda okulun tuvaletlerinde bakım yapılmış tüm temiz ve pis su sistemi yenilenmiş duvarları fayans ile kaplanmıştır. Koridorlarda bel hizasında bulunan fayanslar yenilenmiş tüm sınıfların kapıları değiştirilmiş ve kapı çerçeveleri çelik hale getirilmiştir.Okulun çevre duvarlarındaki korkuluklar yenilenmiştir. Okul tören alanı ile alt bahçe arasına 1 m yüksekliğinde beton duvar yapılmış üzerine yeni korkuluklar takılmıştır. Okulun dış cephesinde yalıtım yapılıp dış cephesi boyanmıştır. Dış cephede pencere hizasında klinker taş ile dekoratif bir görünüm kazandırılmıştır